tirsdag, februar 02, 2016

TO MAKE THEM FEEL HIS LOVE

(Bcity 30.1.16)


Her om dagen spurte jeg Gud om å få kjenne litt på hans hjerte for de som ikke kjenner han enda. Jeg elsker å synge og spille, og uten å tenke over det begynte jeg spontant å spille "Make you feel my love" av Bob Dylan (http://youtu.be/AdRGMabR_t8). Det er en sterk sang som beskriver en kjærlighetssorg. Jeg håper ingen av dere har opplevd en sånn kjærlighetssorg som den låta beskriver, men om dere har eller kommer til, så skal dere vite at den låta beskriver bare en bitteliten del av kjærlighetssorgen som GUD har til barna som ikke kjenner han. Han vil gi de alt de lengter etter -hvis de bare hadde visst hvor fantastisk god Han er. (Joh 4,10 +14.) Han vil at de skal kjenne Hans kjærlighet - "I´d go hungrey I´d go black and blue.. There is nothing that i would not do to make you feel my love.. "

Hvordan kan VI gjøre så mennesker oppdager den store kjærligheten Gud har til de? -Hvordan kan vi "Make them feel His love?"

Nr 1 er å fortelle de evangeliet! Vi kan selvsagt gjøre gode gjerninger og oppføre oss bra. Men om dette er alt, blir oppdraget veldig slitsomt -fordi også vi er mennesker -fulle av feil og mangler. "Forkynn evangeliet -om nødvendig bruk ord" -er et sitat som mange forteller rundt i menigheter, men som ikke står i Bibelen! Bibelen er tvert om -skal folk få tak i Guds kjærlighet må vi så absolutt bruke ord.

I 1.joh 4.9-10 står det at Guds kjærlighet er åpenbart (-gjort synlig) ved at Gud gav Jesus til å dø for syndene våre. Evangeliet betyr "gode nyheter", og alle nyheter må fortelles med ord. I 2.kor 5.19-20 står det at det er Gud som i Kristus har forsont verden med seg selv (...) -og gitt ordet om forsoning til oss. Du kan gjøre så mye godt og la de kjenne så mye kraft som helst, men de vil ikke forstå at Gud elsker de hvis de ikke skjønner hvorfor Jesus måtte dø for syndene deres, -at det finnes en konsekvens for synd -evig straff borte fra Gud, men at Jesus døde for oss så vi kan få ta imot evig liv som av Ham. Dette er evangeliet, og Bibelen sier at evangeliet er "Guds kraft til frelse". (Rom 1.16).

Nr 2 er tegn og under.
I Hebr 2,4 står det at Gud har gitt sitt "vitnesbyrd" gjennom tegn og under, og ved å dele ut åndens gaver. Et mirakel i seg selv er ikke et bevis nok for å tro på Gud (det finnes spåkoner og healere også), men Gud gjør de, sier de noe om hvem han er og Hans kjærlighet!

Åndens gaver: I 1.kor 14 står det at vi skal jage etter Åndens gaver. Profetiske gaver -som et kunskapsord (1.kor 14.24-25) vitner om en Gud som kjenner de og som har kjent de siden de var i mammas mage, og som ikke er fjern, men som ser de, og bryr seg! (sal 139). Alle kan få Åndens gaver hvis vi ber og er ivrige (1.kor 14.1), men vi må velge å bruke de i kjærlighet og etter Guds vilje. (1.kor 13.13)

Helbredelse: I Mark 16.18 står det at i Jesu navn skal vi legge hendene på syke og de skal bli friske. Dette er et løfte fra Gud, og du kan gjøre det fordi Han har sagt vi skal gjøre det, ikke fordi du er så innmari profesjonell. Tro kalles det. Gud er en pappa, og alle gode fedre har medfølelse for barna sine som er syke. Men Gud er også en allmektig far som også klarer å gjøre barna friske! Jesus har allerede har betalt prisen for all sykdom på sin egen kropp -Jes 53,5. Djevelen kommer for å ta liv -Jesus kommer for å gi liv (Joh 10,10) og gjøre ende på djevelens gjerninger (1.joh 3.8)

Nr 3: DITT PERSONLIGE VITNESBYRD!
I 1.Joh 5.10-12 står det at vi som tror at Jesus er Guds sønn har vitnesbyrdet i oss. Deretter står det at "Den som har sønnen har livet og de som ikke har sønnen har ikke livet" -altså gjennom å vitne kan vi "koble folk" på selve livet! Det er sannt at mange menneskers hjerter har blitt "formørket", så de ikke ser lyset som stråler fra evangeliet. Men! I 2.kor 4,6 står det at Gud har latt lyset skinne fram fra våre hjerter så KUNNSKAPEN OM GUDS HERLIGHET I JESU KRISTI ANSIKT SKAL LYSE FRAM! Når du deler fra hjertet ditt -som representerer ditt eget liv, hva Gud har gjort i ditt liv, med med andre mennesker -så må djevelen etterhvert slippe taket -åp 12.11!

Øv deg på å dele historien om hvordan du ble en kristen på 2 minutter uten altfor mange "kristeliøse" ord. Alle har en historie, og det finnes så mange mennesker som trenger å høre akkurat DIN historie!

SÅ: La oss "make them feel His love"! Vær modig! Gud har ikke gitt deg en ånd av motløshet, men KRAFT, KJÆRLIGHET og VISDOM, 2.tim 1,7. Visdom ja! Er du en musiker så bruk din musikalske visdom lag en sang med vitnesbyrdet ditt. Er du glad i å tegne, så øv deg på å forklare evangeliet med tegning! Eller er du elektriker -bruk røde og og bruke og blå. Uansett -Gi gass! Du blir glad selv, og tenk så glade menneskene du møter blir når de endelig tar imot Hans kjærlighet!

Gleder meg til å høre!

Ingen kommentarer: